PDA

View Full Version : Help with camera connection



Babzz
09-28-2007, 03:12 PM
I have been trying to figure this out all day and its making me nuts!!
I was able to connect my camera to my pc yesterday and today its not working at all. I changed the usb connector to another and still nothing? I do not get it??
help someone

Babzz
09-28-2007, 06:05 PM
I have figured out its not the connection.. Its the camera!
Canon rebel if anyone can help I would really appreciate it

Genny
09-28-2007, 07:36 PM
We have a Canon sure shot and we need to turn the power on the camera in order to load the pictures on the computer. But if you have used it before you will know what you have to do for your camera.

The only thing I can suggest is that you try some other device in your USB port to make sure it is working, like a memory stick.

Good luck.

Babzz
09-28-2007, 08:35 PM
Its not the usb port.. My sons pictures with his camera downloaded with no issue at all..
tis the camera /ubbthreads/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif
I have done this almost on a daily bases with my camera and suddenly its not working.. sigh
has me very frustrated

hemi_69
09-29-2007, 01:27 AM
try a system restore and see what happens if it was working fine yesterday it will eliminate any software changes that mayhave been made, possibly an update or something

Babzz
09-29-2007, 01:32 AM
good idea..
thanks Hemi

hemi_69
09-29-2007, 02:00 AM
no problem, let me knwo how it goes

Babzz
09-29-2007, 02:22 AM
didn't work /ubbthreads/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif

hemi_69
09-29-2007, 02:31 AM
does windows even make the sound that a new device was connected?
do you have a card reader that will accept compact flash? or andy other device that would accept it so you can test the read capabilities of the card itself? I know some cameras have settings on them for USB connection, not sure about the rebel though, any chance that could have been changed?

Babzz
09-29-2007, 03:21 AM
no.. does not make the usual connection sound. I changed the connection cord and that is not the issue
No card reader either..
I am puzzled

hemi_69
09-29-2007, 03:36 AM
do you have access to a different computer you could try it on???

hemi_69
09-29-2007, 03:37 AM
do you have access to a different computer you could try it on???

Babzz
09-29-2007, 03:38 AM
Its not the pc.. My sons camera connected with no issue. The connection sound happened right away when plugged in his camera. I suppose I may have to call the company and see whats up.. sigh

hemi_69
09-29-2007, 04:53 AM
but if you have access to another computer then you cut your possibilities in half and when you call canon you can give them that much more info, just because your son's camera works all that proves is it's not your USB ports unless he has the same camera

Babzz
09-29-2007, 09:31 PM
hmmmm..
ok I will bring to over to a friends and try it there..
thanks again.

Babzz
09-30-2007, 06:41 PM
I tried it on my niebours computer.. nothing /ubbthreads/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif
Its the camera.
I took about 200 hundred pics today and I am so anxious see them

hemi_69
09-30-2007, 09:00 PM
now's the time to call canon

1337
09-30-2007, 09:02 PM
Babbz, make sure the camera is on preview mode.

What ever you do to look at the pictures on the camera, make sure the camera is in the mode.

Leave the power off, plug into the computer, and then turn it on in the play mode.

That should work.

Babzz
09-30-2007, 11:07 PM
no one working at canon til monday...

My son tried to download his pics this evening and the connection worked.. got the pop up connection and sound, but the options for downloading were blank.. nothing there.. I am very confused and getting frustrated...

Chrylon
10-01-2007, 01:28 AM
put your camera's dial on the green square/rectangle, make sure camera is off, plug usb into pc then into camera, turn on the camera. if you're using XP it should automatically find the camera.

if that doesn't work maybe try and reinstall the camera drivers onto your computer?

here's the link if you need it: http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=DownloadIndexAct (select your camera out of the drop downs and then download and install)

Chrylon
10-01-2007, 01:29 AM
I also have a Canon Digital Rebel and that's the steps I use to get the pictures off my camera when I don't have a card reader available to me.

hemi_69
10-01-2007, 01:29 AM
everyone seems to be missing the fact that it doesnt even make a sound that there is a new USB device connected and all it needs for that is power, doesnt matter if the drivers etc are even installed

Chrylon
10-01-2007, 01:33 AM
mine doesn't make a sound, it just shows a small pop up in the corner saying found new hardware

Babzz
10-01-2007, 01:36 AM
I have done the driver thing and followed the instructions on the site.. nothing
I will have call them monday before my hair starts turning grey. I am so frustrated with it all

hemi_69
10-01-2007, 01:37 AM
it says found new hardware ecerytime you plug it in and you are using XP?????

Babzz
10-01-2007, 01:37 AM
It was working fine up until a couple days ago.. I have downloaded hundreds of shots on my pc.. I don't get it

Chrylon
10-01-2007, 01:56 AM
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: hemi_69</div><div class="ubbcode-body">it says found new hardware ecerytime you plug it in and you are using XP????? </div></div>

not every time. only after I don't plug it in for a while. I usually use a card reader but those times I don't use the card reader it says found hardware (EOS Digital Rebel or something like that)

Chrylon
10-01-2007, 01:57 AM
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Babzz</div><div class="ubbcode-body">It was working fine up until a couple days ago.. I have downloaded hundreds of shots on my pc.. I don't get it </div></div>

this might sound like a STUPID question to ask but is your battery dead?

Babzz
10-01-2007, 01:58 AM
lol
nope. fully charged.
Camera works great. I took about 200 shots today. Just cant get them on the pc

Chrylon
10-01-2007, 01:59 AM
have you tried a different usb slot?

Babzz
10-01-2007, 02:01 AM
yes, tried that and even changed the connection cable. nothing

Chrylon
10-01-2007, 02:03 AM
at this point I'd say your best bet is to call Canon on monday and see what they have to say.

Babzz
10-01-2007, 02:08 AM
thanks for trying to help /ubbthreads/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
I will call them..

opinionated
10-01-2007, 10:40 AM
If all else fails, go and pick up a memory card reader. They aren't too expensive, and they plug into a USB port.

I had to do this for my old camera when the USB stopped working.

Babzz
10-01-2007, 04:41 PM
I can send it back to canon..
I just a bit nervous bout how long they are gonna have it..
Its under a year old.

Babzz
10-01-2007, 05:28 PM
I have decided to send it back through future shop.. I will be without my camera for a few weeks though /ubbthreads/images/%%GRAEMLIN_URL%%/cry.gif

I will have my old kodak at least..
not the same though /ubbthreads/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif