Vianet.ca
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 29 of 29

Thread: sled question

  1. #21
    Senior Member _daynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sault Ste. Marie, ON
    Posts
    2,329

    Default Re: sled question

    ngk br8es, br9es, also tried champion rn2c and rn3c, and n2c and n3c.. all the same.

  2. #22

    Default Re: sled question

    Quote Originally Posted by ADD View Post
    I know it's august, but...
    I had posted this before, but never found out anything so I'll post it again.


    problem with my 97' polaris indy 440 l/c


    At the start of last winter it ran great for about 3 weeks, than as it would warm up it would bog out and not move an inch. Two seconds later, back to flying thru the field. Four seconds after that, back to bogging down and wouldnt move. It's at the point now where you get on the throttle and you have nothing any more. Compression is great in both cylinders, all new fuel lines, filters, carbs cleaned, new gas, new plugs, new plug boots. Chokes are fine, not sticking.

    Took it to our local polaris dealer last winter, it ran great for the guy on his 30 minute test (so he says anyways). I say great and take it out to camp. Get to camp, fire it up... Dead. Bogging out like it did. Almost cut holes around the sled and let it sink to the bottom of the lake.


    So anyone have any suggestions? Stator? Carbs aren't jetted right?


    Anyone know someone who works on these on the side?

    I had similar symptoms with a early 90's Polaris when the drive clutch was worn and not closing (once it opened), like trying to start out in high gear then, once it closed, away you go like there wasn't a problem.

    I know someone who works on sleds one the side but he is usually pretty busy, I can PM a contact number and you can try.

  3. #23
    Senior Member _daynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sault Ste. Marie, ON
    Posts
    2,329

    Default Re: sled question

    if it was a clutch problem, the engine would idle fine, no? both carbs would be sucking in the air wouldn't they?

  4. #24
    Senior Member DM46's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    409

    Default Re: sled question

    Run champions for sure, but that sounds to me like a fuel pump/crank seal problem like I initially stated. I believe your sled is only running on one cylinder because its not getting enough gas to run on two.
    It's a Ford thing, you wouldn't understand.

  5. #25
    Senior Member _daynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sault Ste. Marie, ON
    Posts
    2,329

    Default Re: sled question

    So i tried testing to see if the crank seal would leak tonight.. nope. BUT both cylinders were firing and no matter how warm the sled got, it wouldnt lose the cylinder.. both carbs were sucking air. when i took the one plug out, a bit of oil was on the tip of the plug.. i hate this thing.


    the rpm was jumping around a bit 2300rpm to 2600 then down to 2200 and so forth.. not steady jumping but enough



    This is what it did last year.. it would run great, then out of no where bam.. dead.


    Still think crank seals??
    Last edited by _daynzy; 10-14-2009 at 07:34 PM.

  6. #26
    Senior Member DM46's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    409

    Default Re: sled question

    Nope, Now I say fuel pump like I did in my first post. Had the same problem last winter on 2 of my Polaris'.
    It's a Ford thing, you wouldn't understand.

  7. #27
    Senior Member _daynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sault Ste. Marie, ON
    Posts
    2,329

    Default Re: sled question

    even tho the fuel pump has new gaskets/diaphrams?


    When you blow on the intake of the pump, both exits flow freely
    Last edited by _daynzy; 10-15-2009 at 08:38 PM.

  8. #28
    Senior Member _daynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sault Ste. Marie, ON
    Posts
    2,329

    Default Re: sled question

    definately had it with this thing, anyone know anyone that works on these? looking for someone to shed some light on this POS

  9. #29
    Senior Member _daynzy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sault Ste. Marie, ON
    Posts
    2,329

    Default Re: sled question

    Quote Originally Posted by Ne touchez paz View Post
    Call Darwin Wardell..
    946-1234
    keep getting no answer

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts