Vianet.ca
+ Reply to Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 41 to 60 of 62

Thread: SHAW phone

  1. #41
    Senior Member Super Gram's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Behind Superior Heights School
    Posts
    17,246

    Default Re: SHAW phone

    I just called shaw and they are sendin g someone to check our back up battery.

  2. #42
    Senior Member MaO3's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Just North of Town
    Posts
    9,934

    Default Re: SHAW phone

    So can anyone explain to me why my son's phone was down? He didnt' loose power at all and yet had no phone.
    Attitude is contagious - is your's worth catching?
    The heaviest thing you can carry is a grudge..
    Make peace with your past, so it wont spoil the present

  3. #43
    Senior Member 1337's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    11,788

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by Koss View Post
    My neighbour works for Shaw and we discussed the Shaw phone back-up battery yesterday. He told me it's designed for 24hrs of back-up power. Our phone remained functional through out the outage other than our cordless phones which rely on electricity to function - not the modem's fault. As mentioned above, you may have a defective battery.
    lol your neighbor is on crack. 24 hours?
    ....................

  4. #44
    Senior Member 1337's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    11,788

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by MaO3 View Post
    So can anyone explain to me why my son's phone was down? He didnt' loose power at all and yet had no phone.
    Where does he live?
    ....................

  5. #45
    Senior Member Super Gram's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Behind Superior Heights School
    Posts
    17,246

    Default Re: SHAW phone

    Shaw put a new back up battery in and don't know why it didn't work. We have only had shaw for about 7 months.

  6. #46
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sault Ste. Marie, ON, Canada
    Posts
    3,128

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by Koss View Post
    My neighbour works for Shaw and we discussed the Shaw phone back-up battery yesterday. He told me it's designed for 24hrs of back-up power. Our phone remained functional through out the outage other than our cordless phones which rely on electricity to function - not the modem's fault. As mentioned above, you may have a defective battery.
    Thats funny that your neighbor would say the battery back up is good for 24 hours when on their website it states 4 hours backup battery....unless it depends on the model or type of phone.
    MagicFingers

  7. #47
    Senior Member The 6th Member Of AC/DC's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Soo
    Posts
    17,081

    Default Re: SHAW phone

    All these ads they put out boasting their service leads me to believe that is a massive fail of epic proportions!!

  8. #48
    Senior Member Super Gram's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Behind Superior Heights School
    Posts
    17,246

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by The 6th Member Of AC/DC View Post
    All these ads they put out boasting their service leads me to believe that is a massive fail of epic proportions!!

    Bell is worse than Shaw

  9. #49
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    3,535

    Default Re: SHAW phone

    I've never had a problem with Bell. They are reliable. Bell also has their own power supply. With Shaw, if your internet goes out, so does your phone. I'm not liking the 911 service with shaw either. Besides that, Shaw seems to be raising their prices every year. My cable and internet costs 120.00 per month. It has gone up 6 dollars over the last year. The same will happen eventually with the phone too. Like anything else it's all good now and cheaper but it won't last.

  10. #50
    Senior Member Koss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    1,773

    Default Re: SHAW phone

    4 hours talk time I believe.

  11. #51

    Default Re: SHAW phone

    Funny how many people think the only options for phone are Shaw or Bell... I use neither for home phone, yet I still get to use the good old Bell copper lines coming into my house. I use Teksavvy, which uses Bell lines, but I don't have to deal with Bell, and the prices are much cheaper than Bell.

  12. #52
    Senior Member Koss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    1,773

    Default Re: SHAW phone

    but download speeds suck in the area with Teksavvy. I guess it's okay for DSL, but Shaw is a better alternative IMO

  13. #53

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by Koss View Post
    but download speeds suck in the area with Teksavvy. I guess it's okay for DSL, but Shaw is a better alternative IMO
    I wasn't talking about Internet connections.. I was talking about home phone services..

  14. #54
    Senior Member Koss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    1,773

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by NetDawg View Post
    I wasn't talking about Internet connections.. I was talking about home phone services..
    Don't you need to have internet with Teksavvy to get their phone service?

  15. #55

    Default Re: SHAW phone

    Quote Originally Posted by Koss View Post
    Don't you need to have internet with Teksavvy to get their phone service?
    Nope. I don't have internet from them, but do have home phone and LD from them. Cheaper than Bell, and don't have to deal with Bell, but get the same phone line quality over copper.

  16. #56
    Senior Member Koss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    1,773

    Default Re: SHAW phone

    interesting. I've heard good things about Teksavvy but you don't hear a lot about them around here.

  17. #57
    Senior Member Koss's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    1,773

    Default Re: SHAW phone

    A bit off topic, but I just upgraded from whatever is the step up from Shaw Extreme and I'm very happy with my recent speedtest:

  18. #58
    Senior Member Strife's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sault Ste. Marie
    Posts
    6,313

    Default Re: SHAW phone

    Those speed tests are inaccurate simply due to the SpeedBoost that Shaw has. To get an accurate result, download a large file (100MB or over) and see what the avg speed is.
    <insert witty comment here>

  19. #59
    Senior Member Andre's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    in a van down by the river
    Posts
    6,370

    Default Re: SHAW phone

    Out of curiosity. try this and let us know how it works out.
    http://www.vianet.ca/software/1024mb-uncompressed.bin
    Let it run for a while and post your speed when it's close to done.

  20. #60
    Senior Member Macs II's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Westerville,Ohio
    Posts
    15,615

    Default Re: SHAW phone


    Here's what I got

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts